Hitta en intervjuv med Jojo&Malou. Vi är såå stolta över att sälja deras kläder!!!

JOJO & MALOU SAGO- VÄRLDENS HÄRSKARE


Av Helena Ekström
2007-02-04
Namnet Jojo&Malou påminner om barnprogram som Nicke & Mojje. I vanliga fall är det kanske ingen klockren koppling, men i det här fallet är det faktiskt en komplimang till designparet för deras fantasifulla c-vitaminsinjektioner till kreationer som minst sagt tar ut svängarna.
Plaggen som är lika sockersöta som kaxig plaggen passar helt enkelt en gullig tjej som vågar säga ?pilutta dig?.
-Tanken är att man ska kunna öppna garderoben, ta på sig ett av våra plagg, och känna sig glad och cool hela dagen, berättar Jojo och Malou.

Det var en gång?
Jojo&Malous söta skapelser tar dig helt enkelt med till en sagovärld där allt kan hända.
- Inför varje kollektion bygger vi upp våran egen lilla sagovärld som vi sedan skapar från. För oss är det viktigt att ha kul samtidigt som vi arbetar, det syns på resultatet, berättar tjejerna.
Trots att Jojo och Malou verkar ha roligt tillsammans när de arbetar, är en framgångssaga inget som skriver sig själv. Det räcker helt enkelt inte enbart med en fantasi som tar dig till Narnia, utan även kunskap och erfarenhet som kan ta dig ända till fram till London Fashion Week. Och det har Jojo&Malou.

London Fashion Show hägrar
Tjejerna lärde känna varandra för sju år sedan på Kent Institute of Art & Design, där de gick en ettårig designutbildning. Därefter var banden knuta, trots att Malou läste vidare på Middlesex University och Jojo fortsatte till Ravensbourne Collage of Design & Communication, båda i London.
Under skoltiden blev det praktik hos bland annat Ann-Sofie Back, Eley Kishimoto, Preen och Chacharel. Erfarenheter som för Malou ledde till jobb för Markus Lupfer som designar för Cacharel och Katie Hillier som designar för Marc by Marc Jacobs. Jojo fortsatte till Peter Jensen.
Och nu är de där, med sitt eget märke Jojo&Malou som för andra året i rad får äran att figurera under London Fashion Week. De var dessutom nominerade till HM-stipendiatet som delades under Ellegalan.

Vårens praliner
De tidigare kollektionerna från duon har varit personliga och passat tjejer som föredrar godisshot framför slättstrukna koppar kaffe. De har helt enkelt tagit för sig starkt både i färg och i form. Och årets vår/sommarkollektion bjuder så även på en härlig naivitet.
- Kollektionen är inspirerad av Mary Ellens Mars bisarra fotografier, karuseller i södra Englands kuststäder, 90-talets new age, allt i en salig blandning.
De som vill se ett plagg från tjejerna i sin garderob får än så länge bege sig till deras hemstad London, eller butiken Lilla Ego i Karlstad. Eller till Style at Stockholm i februari, där de talangfulla 24-åringarna kommer att synas i en monter. Dock har duon en hel del hemliga projekt på gång, så vem vet var vi får se dessa lovande tjejer framöver. Sagan fortsätter för Jojo&Malou.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback